jan
15
2024

Projectoproep ‘Verbinding’

Diversiteit

Nieuws, Projectoproep

De VGC lanceert de projectoproep Verbinding, waarbij ze in het Brussels Gewest willen inzetten op projecten die polarisatie tegengaan en verbinding versterken. In de oproep worden drie deelthema’s uitgelicht waarop de projecten moeten inzetten (één of een combi van). Op 23 januari kan je een infosessie in het VGC-administratiehuis volgen (schrijf je via dit formulier in).

Migratie, religie of levensbeschouwing, genderdiversiteit … Verschillende thema’s leiden tot botsende standpunten en tegengestelde groepen. Dat is menselijk, en hoeft niet slecht te zijn. Het wordt schadelijk als we niet meer naar elkaar kunnen luisteren. Als we ons in elke discussie opdelen in een “wij” en een “zij”. Dat kan leiden tot vervreemding en conflict in de samenleving. 

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) wil voor een periode van twee jaar goede praktijken ontwikkelen in het werken aan verbondenheid en het tegengaan van polarisatie.  

Merk jij ook steeds meer polarisatie in je omgeving, en in de bredere samenleving? Wil je daarmee met je organisatie aan de slag gaan? Ga je aan de slag met een innovatieve methodiek rond dialoog, heb je expertise rond stereotypen en vooroordelen of het organiseren van safe en brave spaces? Wil je die verder ontwikkelen en delen?


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll to Top