jun
18
2010

Deelnemers- en participatieprofiel

Over de sociale participatie van volwassenen en hun deelname aan cultuur, middenveld en levenslang en levensbreed leren bestaat in Vlaanderen sinds enkele jaren een groeiend aantal kwantitatieve gegevens. De gegevens over de participant en de aard van de participatie met betrekking tot het sociaal-cultureel volwassenenwerk (wie?, hoe?, waarom?,… ) waren tot op heden echter beperkt of weinig specifiek.

Daarom gaf Socius in 2009 aan het HIVA opdracht om een onderzoek uit te voeren naar het deelnemers- en participatieprofiel van participanten aan het sociaal-cultureel volwassenenwerk. De onderzoekers waren Lode Vermeersch en Anneloes Vandenbroucke. Het resultaat van het onderzoek vind je terug in de publicatie ‘Het deelnemers- en participatieprofiel: van participanten aan sociaal-cultureel volwassenenwerk.

Via wetenschappelijk onderzoek – uitgevoerd door HIVA – het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving van de KULeuven – is nu voor het eerst het profiel van deze deelnemers en de aard van hun participatie in kaart gebracht.

  • Lode Vermeersch en Anneloes Vandenbroucke
  • 2010
  • 20 euro

Scroll naar top