okt
24
2023

Pulse organiseert PulseCinema

Burgerinitiatief

Nieuws

Ga mee met Pulse op praktijksafari!

Op 9 november lanceert Pulse een nieuw concept: Pulse Cinema. Op deze praktijksafari bekijken we een korte film, gaan we in gesprek met zowel de regisseur als met interessante stemmen uit CJM, en krijgen we een rondleiding.

De eerste editie vindt plaats in De Koer in Gent. Het wordt een namiddag rond de vraag of er nog ruimte is voor artistiek experiment in de publieke ruimte.

We kijken naar de film ‘Groeten uit de Koekenstad’ van Jan Beddegenoodts (40 minuten), over de vraag of er nog ruimte is in de stad voor experiment met een bijkomende insteek over commons en hoe publieke ruimte wordt ingevuld.

Regisseur Jan Beddegenoodts is erbij om over zijn film te vertellen, maar ook over Onder.Stroom, een krachtcentrale en broedplek voor creatieve en ondernemende zielen in Antwerpen waar hij zelf deel van was en dat onlangs werd opgedoekt.

Het gesprek na de film wordt opengetrokken door andere gasten, namelijk:

  • Jan Laute van Dear Pigs, een Brussels artistiek collectief dat participatieve interventies in de publieke ruimte organiseert.
  • Nell Boeykens van jeugddienst Globelink die samen met jongeren projecten opzet die bijdragen aan een duurzame, solidaire en rechtvaardige wereld, met betrekking tot hun project Green Guerilla. Zij hoopt ook jongeren warm te krijgen om mee te debatteren.
  • Leontien Allemeersch van De Koer, een bruisende creatie-en ontmoetingsplek in het midden van de Brugse Poort in Gent. Een concrete ruimte in de stad als beweeglijk speelveld voor sociale en artistieke projecten en initiatieven.   

Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll to Top