dec
9
2021

Ruim 360.000 euro voor so­ci­aal-cul­tu­re­le pro­jec­ten

Digitaal, Rollen en functies, Sociaal-cultureel werken

Projectoproep

De Vlaamse minister van Cultuur kent ruim 360.000 euro projectsubsidies toe aan 5 verenigingen die in 2022 een sociaal-cultureel project rond e-inclusie of maatschappelijke innovatie realiseren. Onder meer de Gezinsbond en Avansa Mid- en Zuidwest mogen zo rekenen op bijkomende middelen.

Sinds 2018 kent de minister van Cultuur jaarlijks subsidies toe voor sociaal-culturele projecten die de laboratoriumrol in het sociaal-cultureel volwassenenwerk stimuleren of die inzetten op  prioritaire maatschappelijke uitdagingen, geformuleerd door de Vlaamse Regering.

Voor de projectronde van 2021 koos de Vlaamse Regering voor het eerst een prioriteit, namelijk de ondersteuning van projecten rond e-inclusie. Met die projecten wil ze specifieke groepen met een lage digitale geletterdheid bereiken, zoals ouderen, kortgeschoolden en mensen in armoede. Het uiteindelijke doel is hun participatie aan onze samenleving te bevorderen.

Naast deze prioritaire maatschappelijke uitdaging konden ook nog projecten ingediend worden die alleen inzetten op de laboratoriumrol. Bedoeling hier is met innoverende praktijken op zoek te gaan naar antwoorden op diverse samenlevingsvraagstukken.

Je vindt alle info op de website van het Departement CJM.


Max Frans

Max Frans

Scroll naar top