nov
28
2023

Save the date: Europese Sociaalwerkconferentie

Internationaal, Sociaal-cultureel werken

Nieuws

25 – 26 april 2024, BMCC Brugge

Op 25 en 26 april 2024 organiseren het Vlaams Platform Sterk Sociaal Werk en het Departement Zorg een Europese Sociaalwerkconferentie. De conferentie maakt deel uit van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie in 2024.

Ze brengen praktijkwerkers, beleidsmakers, ervaringsdeskundigen enacademici uit heel België en Europa samen. Ze willen uitwisselen over 3 grote maatschappelijke uitdagingen die de Europese landsgrenzenoverschrijden: migratie, klimaatverandering en digitalisering.

Hoe gaan sociaal werkers met die uitdagingen aan de slag? Waar botsen ze tegenaan? Hoe kunnen ze binnen die thema’s stemmen van mensen in een kwetsbare positie versterken? Welke verandering willen ze realiseren? Welke inspirerende praktijken bestaan er al? 

Ze timmeren aan een programma vol sterke stemmen, straffe sociaalwerkpraktijken en verrassende invalshoeken. Maar ook bij de deelnemers hopen ze het brede sociaal werk aanwezig te zien. Zet 25 en26 april 2024 dus zeker in je agenda.

Ben je er graag bij? Schrijf je dan alvast in op de nieuwsbrief van Sterk Sociaal Werk. Zo weet je als eerste wanneer het programma en de inschrijvingen online staan.


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll to Top