apr
28
2023

Selectie bovenlokale cultuurprojecten

Diversiteit, Sociaal-cultureel werken

Nieuws

Jan Jambon, minister van Cultuur, besliste welke aanvragers een subsidie krijgen voor een bovenlokaal cultuurproject. De projectoproep stimuleert samenwerken over de grenzen van gemeenten, sectoren en disciplines heen. De geselecteerde projecten gaan van start vanaf juli 2023. De minister selecteerde 26 bovenlokale projecten.

26 bovenlokale projecten

De minister ondersteunt 26 van de 73 ontvankelijke dossiers, voor een totaalbedrag van 2.166.752euro.

Ook FMDO, Federatie voor Mondiale en Democratische Organisaties, werd geselecteerd.

FMDO verbindt en versterkt mensen in de superdiverse samenleving van vandaag en morgen. Dat doen ze met sociaal-culturele verenigingen van mensen met een migratieachtergrond en gedreven vrijwilligers die het hart van FMDO vormen.

In ‘Klankenkoorts’ brengen FMDO, Unie der Zorgelozen en Zuidwest een gemengde groep muzikanten met verschillende culturele achtergronden, muzikale bagage en instrumentarium samen om te werken aan een muziektheatervoorstelling.

Deadline in mei 2023

Het Bovenlokale Cultuurdecreet loopt sinds januari 2019. De Vlaamse overheid geeft 2 keer per jaar subsidies voor bovenlokale cultuurprojecten. De volgende deadline voor het indienen van een subsidiedossier is maandag 15 mei 2023.


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll to Top