feb
18
2021

Socius behaalt diversiteitslabel van Actiris

Diversiteit

Nieuws

In 2018 dienden we een diversiteitsplan in bij Actiris, de Brusselse gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling. Ons doel: met behulp van een globaal plan diversiteit écht integreren in onze organisatie. Na twee jaar werd ons diversiteitsplan geëvalueerd.

Met veel trots kunnen we nu zeggen dat we het diversiteitslabel van Actiris hebben behaald. Tegelijk beseffen we dat dit slechts het begin is en willen we ons in de toekomst nog meer engageren om onze organisatie, werking en communicatie diverser te maken.

Over het diversiteitslabel

Een globaal diversiteitsplan helpt je om diversiteit te integreren in heel je onderneming: van je rekrutering tot je externe positionering. Een grondige analyse van je organisatie zorgt ervoor dat je samen met de consulenten van Actiris een diversiteitspolitiek op poten kan zetten.

De consulenten helpen je alles in kaart te brengen, sterktes en zwaktes te benoemen en groei- of verbeterpaden uit te tekenen. Bovendien voorziet Actiris in een cofinanciering van de helft van de totale kost (met een maximum van 10.000 euro) bij een goedkeuring van je plan.

Tijdens de uitvoering van je plan rapporteer je aan Actiris. Na een positieve evaluatie van de uitvoering en de bereikte resultaten kan je een diversiteitslabel krijgen. Zo maak je als organisatie deel uit van het Actirisnetwerk van organisaties die inzetten op diversiteit. Dat stelt je in staat om deel te nemen aan ontmoetingsmomenten en om good practices te delen met andere organisaties, sociale partners, experten en publieke instellingen.

Wil jouw organisatie ook werk maken van meer diversiteit? Of wil je hier graag meer over weten? Ga naar www.actiris.brussels.


Hilke Charels

Hilke Charels

Scroll naar top