jan
24
2023

Stadsmakersfonds: zet je schouders onder de stad

Burgerinitiatief

Nieuws

Samen met jou wil Stadsmakersfonds het verschil maken in steden en buurten. Door de herbestemming van bijzondere panden mee te financieren, helpen ze plekken ontwikkelen met een grote maatschappelijke stuwkracht. Plekken die ruimte bieden aan kwetsbare groepen, kansen creëren voor duurzaam en lokaal ondernemerschap, en impulsen geven aan de gemeenschapsvorming en het mentaal welzijn in onze omgeving.

Als coöperatief ontwikkelingsfonds streeft Stadsmakersfonds dus niet naar winstmaximalisatie, maar naar de maximalisatie van positieve maatschappelijke impact. Investeer je in Stadsmakersfonds, dan bouw je mee aan duurzamere, warmere en meer dynamische steden en buurten. Wil je Stadsmakersfonds en hun projecten beter leren kennen? Schuif dan zeker aan bij een van hun (online) infosessies.

Stadsmakersfonds is een coöperatief investeringsfonds dat met burgerkapitaal investeert in de herbestemming van erfgoed en andere complexe sites, met uitdrukkelijk positief maatschappelijk doel. ‘Placemaking’, het creëren van bruisende ontmoetingsplekken, maar ook fundamentele aandacht voor natuur, gezondheid, welzijn en ontplooiingskansen maken dat dit project één van mijn favorieten is in de agenda. Ecosystem design in zijn meest concrete versie.

Stadsmakersfonds is een erkende coöperatie. Investeer je in het fonds, dan koop je aandelen en word je mede-eigenaar. Je zorgt niet alleen mee voor maatschappelijke meerwaarde maar je krijgt, naast een eerlijk financieel rendement, ook inspraak in het reilen en zeilen van deze uitzonderlijke impact-onderneming.

Hier vind je meer info.


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll to Top