mrt
19
2024

Subsidieoproep voor internationale projecten die partnerschap aangaan met Oekraïne

Internationaal

Projectoproep

Het ZMINA: Rebuilding project lanceert zijn tweede oproep voor internationale projecten. Partnerschappen moeten minimaal bestaan uit één organisatie uit Oekraïne en één uit een ander land dat deelneemt aan het programma Creative Europe. Het maximale subsidiebedrag per project is 60.000 euro. De deadline om in te dienen is 7 april 2024.

De oproep is bedoeld om culturele organisaties die samenwerken met collega’s uit landen van Creative Europe, waaronder Oekraïne, te ondersteunen bij het presenteren van markante samenwerkingsprojecten. Projecten moeten de Oekraïense cultuur meer onder de aandacht brengen in het buitenland en internationaal perspectieven delen, met name op het gebied van het opnieuw creëren  en opbouwen van gemeenschappen.

Het ZMINA: Rebuilding programma zal projecten ondersteunen die de overgang van oorlog naar naoorlogse wederopbouw laten zien, toekomstvisies opbouwen, veerkracht uit oorlogstijd demonstreren en dialoog, expertise en kennis creëren over naoorlogse wederopbouw en herstel.

Alle culturele en creatieve sectoren komen in aanmerking (beeldende kunst, podiumkunsten, film, literatuur, stedelijke culturele planning etc.).

Deze internationale samenwerking moet de zichtbaarheid van Oekraïense kunstenaars en culturele producties in andere Creative Europe landen vergroten, het profiel en de kennis van Oekraïense culturele en creatieve organisaties in andere landen verbeteren en gezamelijke perspectieven bieden voor de Oekraïense en Europese culturele en creatieve sectoren.
 

Internationale samenwerkingsprojecten

  • moeten buiten Oekraïne worden uitgevoerd, in een of meer van de andere landen van Creative Europe
  • kunnen een uitbreiding zijn van een bestaand Oekraïens project,
  • moeten actief betrokken zijn bij welomschreven gemeenschappen,
  • moeten dialogen omvatten die plaatsvinden op culturele of andere podia over het onderwerp wederopbouw
  • moet een openingsevenement met hoge zichtbaarheid omvatten (vernissage, première, gala voorafgaand aan de opening, enz.)
  • kan een creatie inhouden, maar moet ook een vertoning omvatten, voornamelijk buiten Oekraïne,
  • de vertoning moet significant zijn, een groot publiek rechtstreeks of via de media bereiken en bij voorkeur bijdragen aan de Oekraïense culturele diplomatie.

Budget

  • Het maximale subsidiebedrag voor een nationaal project is 60.000 euro.
  • De beschikbare financiering voor de eerste golf internationale projecten is 600.000 euro.

Meer informatie en indienen


Staša Pavlović

Staša Pavlović

Scroll to Top