dec
8
2017

Tijdlijn nieuwe decreet

Tools

Op 1 januari gaat de nieuwe regelgeving rond het sociaal-cultureel volwassenenwerk in. Voor heel wat organisaties start dan een periode waarin ze aan de slag moeten met voortgangsrapporten, beleidsplannen, visitatie- en beoordelingscommissies en dergelijke meer.

Socius en FOV brachten de belangrijkste deadlines en processen samen in een handige tijdlijn die organisaties door de volgende maanden en jaren loodst.

Twee tijdlijnen

De tijdlijn is bedoeld voor sociaal-culturele volwassenenorganisaties met een werking in het Nederlandse taalgebied – al dan niet met inbegrip van het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad, zeg maar de landelijke organisaties.

Begin januari volgt nog een tweede tijdlijn voor de regionale organisaties.

Hoe lees je de tijdlijn?

Het gedeelte bovenaan de tijdlijn geeft jaar na jaar aan tegen uiterlijk welke vaste datum jouw organisatie informatie of een bepaald document bij de overheid moet aanleveren.

Het gedeelte onderaan de pagina geeft jaar na jaar aan op welke vaste data je een (voorlopig) verslag van de visitatiecommissie, een (pre)advies van de beoordelingscommissie of een beslissing van de overheid (administratie of minister) mag verwachten.

Bij elke datum vind je een verwijzing naar het/de betreffende artikel/s in het decreet (bijvoorbeeld D25) of het Besluit van de Vlaamse Regering (bijvoorbeeld B38).

Er is een exemplaar onderweg

In de loop van de volgend dag valt de tijdlijn in de brievenbus van alle erkende organisaties uit de sector, maar je kan de poster ook hier downloaden (PDF-document, 248 kB).

Alles over het nieuwe decreet

Wil je meer te weten komen over het nieuwe decreet, de tijdlijn en ons bijhorend vormingsaanbod? Neem dan zeker een kijkje op onze kennisomgeving over de nieuwe regelgeving.


Max Frans

Max Frans

Scroll naar top