aug
30
2022

Twee projectoproepen van Fedasil

Diversiteit, Internationaal

Projectoproep

Fedasil schrijft twee nieuwe oproepen uit voor specifieke projecten rond de opvang van verzoekers van internationale bescherming (en andere opvangbegunstigden) en hun deelname aan de samenleving.

Bij de toekenning van de projectsubsidies zal de prioriteit van Fedasil dit jaar uitgaan naar die projecten die: 

Rond opvang (2023):

  • (1) het opvangnetwerk aanpassen aan de behoeften en kwetsbaarheden van de begunstigden (3 prioriteiten)
  • (2) de kwaliteit en flexibiliteit van het opvangnetwerk verhogen (3 prioriteiten)
  • (3) gerichte initiatieven bevorderen ter verbetering van het samenleven binnen en buiten de opvangstructuur (4 prioriteiten)
  • (4) Inzetten op een verhoging van de weerbaarheid en autonomie van de bewoners (2 prioriteiten).

Rond deelname aan de samenleving (2022-2023):

Het Agentschap zal prioriteit geven aan projecten die de activering en deelname aan de samenleving van de verzoekers van internationale bescherming die in de opvang verblijven faciliteren, verhogen en verbeteren (4 prioriteiten).

Meer info over de projectoproepen vind je op de website. Daar staat ook voor elk van de oproepen het aanvraagformulier met bijlagen. De projectoproepen worden ook gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dossiers kunnen tot 21 september 2022 worden ingediend (voor de twee oproepen). 

Digitaal infomoment

Op 2 september, om 14 uur, organiseert Fedasil een online infomoment om vragen van kandidaat-organisaties te beantwoorden. Dan krijg je meer informatie over de verschillende projectprioriteiten, de subsidiëringsvoorwaarden en de selectiecriteria. 

Inschrijven is verplicht, stuur ten laatste op 31 augustus een mail naar projects.coordination@fedasil.be. Je inschrijving is pas definitief na een bevestigingsmail, daarin staat ook een link naar het digitale infomoment. 

Indien je vragen over de projectoproep hebt, kan je ook terecht bij projects.coordination@fedasil.be


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll naar top