jul
4
2023

Twee workshops door Faro en Hands-on inclusion

Diversiteit

Nieuws

Hoe vinden we als organisatie meer diverse profielen? Het is een vraag die ook FARO bezighoudt, daarom organiseren ze samen met Hands-on Inclusion twee gratis workshops: eentje over het schrijven van vacatures en eentje over selectieprocedures.

Workshop inclusieve vacatures schrijven: hoe vinden geïnteresseerden de weg naar mijn organisatie?

Je focust niet enkel op het schrijven en het verspreiden van de vacatures zelf, maar je bekijkt ook waarom bepaalde initiatieven en keuzes wel of niet het gewenste effect hebben. Een inclusief geschreven vacature alleen verkoopt de organisatie niet. Continue authenticiteit, moed en transparantie doen dat wel. Je werkt een actieplan uit om de respons te vergroten en om meer kandidaten te vinden uit groepen die nog niet goed vertegenwoordigd zijn.

Workshop inclusief aanwerven: selecteren op maat van uw organisatie

Hoe spoor je hiaten op in je selectieproces? Hoe garandeer je gelijke kansen onder de kandidaten? Veel discriminatie gebeurt onbewust en is moeilijk om aan te pakken. Leer met welke doeltreffende acties je discriminatie in je selectieproces kan vermijden. Je bekijkt enkele bewezen inclusieve selectiemethodes en leert omgaan met onbewuste vooroordelen. Stel jezelf de vraag welke profielen je extra wil aanwerven om tot een meer divers team te komen.


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll naar top