jul
10
2023

Vernieuwde EVC-procedure voor bachelor Sociaal werk

Beroeps- en competentiekader, Sociaal-cultureel werken, Vrijwillige inzet

Nieuws

Dankzij de vernieuwde EVC-procedure krijgen meer mensen de kans om hun bachelordiploma te behalen via een verkort traject.

Dit kadert in het project ‘Toegankelijke EVC-procedures’. Het doel van dat project, een samenwerking tussen vier hogescholen van de Associatie KU Leuven (Odisee, Thomas More, UCLL en Vives), was om de EVC-procedure te vereenvoudigen.

Het project resulteerde in een volledige EVC-procedure op associatieniveau voor de opleiding Bachelor Sociaal Werk. Daardoor kunnen mensen met (werk)ervaring in de sector hun ‘Eerder Verworven Competenties’ laten valideren.

Het volledige programma van het Assessment Center bestaat uit een e-portfolio, verschillende casustoetsen, simulatiegesprekken en een interview. Een kandidaat kan kiezen om een deel of alle leerresultaten van de opleiding te laten beoordelen. De assessments waaraan iemand deelneemt, zijn dus afhankelijk van de leerresultaten die men wil laten beoordelen. Ze duren maximaal twee werkdagen. De EVC-procedure kan dus resulteren in specifieke vrijstellingen voor de opleiding, en zo een verkort traject op maat.

Geïnteresseerde kandidaten kunnen zich aanmelden voor de vernieuwde EVC-procedure. Aanmelden voor het tweede semester is ook mogelijk. 


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll naar top