okt
28
2016

Vertrouwen in je organisatie bij commerciële partnerships

Organisatiebeleid, Zakelijk beleid

Blog, Powerpoint

Sociaal-culturele organisaties zijn steeds meer op zoek naar financiële autonomie en diversificatie van hun inkomsten. Heel wat organisaties leggen daarbij ondernemerschap aan de dag en werken samen met commerciële spelers. Andere organisaties gaan dit soort allianties liever uit de weg omdat de commerciële logica van deze bedrijven ingaat tegen de basisprincipes van hun missie. Hoe dan ook, deze partnerships brengen ethische vraagstukken naar boven bij professionals uit sociaal-culturele organisaties. Maar hoe ga je daarmee om?

Op 28 oktober 2016 organiseerde Socius de studiedag ‘Partnerships met de profit: ethische kwesties’. Die dag kwam ook Steven De Cauwer van Nexus – Integrity Consulting aan het woord.

Hoe begin je aan het ontwerp van een code of charter? En hoe blijf je daarbij trouw aan de waarden, de identiteit en de missie van jouw organisatie bij het aangaan van commerciële partnerships? In de bijdrage van Steven De Cauwer krijg je enkele tips om de code van jouw organisatie af te stemmen. Doorheen vier fasen bekijk je hoe je een code op eenvoudige wijze kan uitdragen en levend maken. Een belangrijke aandachtspunt is daarbij het aangaan van dialoog en reflectie over moeilijke thema’s met alle stakeholders.


Emilie Van Daele

Emilie Van Daele

Scroll to Top