dec
21
2022

Vief lanceert podcast ‘Levenswijs’ met kleurrijke verhalen van ouderen

Communicatie, Digitaal, Diversiteit

Nieuws, Publicatie

Ouderenvereniging Vief start met de podcast Levenswijs om de diversiteit en rijkdom aan (levens)ervaring van 65-plussers onder de aandacht te brengen. Op die manier willen ze de verhalen en maatschappelijke veranderingen van toen delen met de luisteraar van nu.

Noël Truyers is de gastheer van de podcast. Noël is een man van vele talenten. In zijn actieve loopbaan was hij leraar, journalist, persverantwoordelijke, hoofdredacteur en auteur. Ook vandaag zit hij niet stil. Samen met Vief zet Noël zijn schouders onder dit waardevol project.

Hij ging ongedwongen interviews afnemen bij bijzondere en diverse ouderen, zowel qua leeftijd als achtergrond en levensloop. Tot op heden worden ouderen als een homogene groep voorgesteld, maar dé oudere bestaat niet. Met 9 kleurrijke en persoonlijke verhalen brengt Levenswijs zowel het verleden als de diversiteit van de oudere generaties in beeld. Geen enkel thema wordt hierbij geschuwd. Er wordt gesproken over onderwijs, migratie, racisme, geaardheid, ziekte, zorg, oorlog en liefde. Door de podcast wordt de geschiedenis van onze samenleving bewaard en gedeeld met de jongere generaties van vandaag.

De eerste drie interviews zijn onlangs verschenen. Het zijn de verhalen van Maggy, een LGBTQI-activiste; van Maryse, een vrouw met Congolese roots die opgroeide in Limburg, en van Tadek, een Poolse gastarbeider. De podcast is te beluisteren via de website www.levenswijs.be, Spotify en Apple Podcasts. Nadien wordt er maandelijks één nieuw verhaal uitgebracht.


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll to Top