mrt
25
2022

Voorstelling boek en studiedag ‘GET UP STAND UP’

Politiserend werken, Sociaal-cultureel werken

Nieuws

Op donderdag 28 april wordt GET UP STAND UP gelanceerd met een studiedag in de opleiding sociaal werk van de Arteveldehogeschool. Het is een praktijkboek ‘vol voorbeelden van politisering door jongeren’, geschreven voor jeugdwerkers en al wie op een geëngageerde manier met jongeren aan de slag wil: 

“Jongeren botsen geregeld op situaties die ze als onrechtvaardig beschouwen. Vaak weten ze niet hoe te reageren. Zaken passeren zonder dat er een haan naar kraait. Maar af en toe leidt boosheid tot een reactie. Tot actie. Al dan niet met hulp van vrienden. Of van jeugdwerkers. Wanneer kinderen of jongeren door het uiten van hun grieven de maatschappij beroeren, noemen we dat ‘politisering’. Dit praktijkboek illustreert hoe politisering veel meer kan zijn dan een straatactie opzetten. Hoe je verandering kan ‘eisen’, maar ook verandering kan ‘doen’. Wat de belangrijkste vragen zijn wanneer je als jeugdwerkorganisatie politiserend aan de slag wil gaan. En waar je op kan botsen.”     

Het praktijkboek is het resultaat van drie jaar actie-onderzoek in het kader van het Orpheus Interregproject en kan daarom gratis verspreid worden. Meer info vanaf 28 april op de website getup-standup.be

Tijdens de studiedag ‘Politiserend werken in het jeugdwelzijnswerk’ op 28 april wordt GET UP STAND UP op een actieve manier voorgesteld. In de voormiddag nemen Gentse organisaties je op sleeptouw naar inspirerende praktijken. In de namiddag kan je kiezen uit 5 verdiepende workshops, van debat tot participatief theater.

Plaats: campus Arteveldehogeschool Sint-Annaplein.

De studiedag is een organisatie van Uit de Marge in samenwerking met de opleiding Sociaal Werk van de Arteveldehogeschool. Meer info en inschrijving vind je hier


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll naar top