sep
8
2023

Vorming ‘Armoede in zicht’

Sociaal-cultureel werken, Werken met groepen

Nieuws

Het Netwerk tegen Armoede organiseert op 6, 7 en 20 november 2023 de driedaagse vorming ‘Armoede in zicht’. De vorming is voor iedereen die meer inzicht wil in de processen van armoede en uitsluiting. Samen met ervaringsdeskundigen – mensen die armoede hebben ervaren of nog steeds in armoede leven – wordt de theorie aan de praktijk gekoppeld om je werking te versterken.

Wil je meer weten over armoede en uitsluiting?
Heb je nood aan handvaten en tools om aan de slag te gaan met mensen in armoede binnen je organisatie?

In de driedaagse vorming ‘Armoede in zicht’ krijg je inzicht in de processen van armoede en uitsluiting en hoe je daar als professional mee omgaat. Je onderzoekt de belangrijkste theorieën en modellen die gebruikt worden in wetenschap en in het werkveld. Je gebruikt die modellen om in de praktijk van deelnemers te springen: je verbindt theorie met praktijk om zo je werking te versterken.

De vorming vertrekt van de ervaringen van deelnemer en verbindt ze met theoretische kaders én het leefwereldperspectief van mensen in armoede. De begeleiders creëren een plek waar iedereen (cursisten en mensen met armoede-ervaring) op een gelijkwaardige manier hun eigen kijk en ervaringen met elkaar kunnen delen en bespreken. Zo willen ze het ‘wij-zij denken’ doorprikken en ruimte creëren waar eigen ervaringen uitgewisseld worden en inzichten verbreden. Door het groeps- en interactieproces engageer je je om de driedaagse vorming volledig te volgen.

De vorming wordt begeleid door het Netwerk tegen Armoede: lesgevers met en zonder armoede-ervaring.

Praktisch

  • 6 november, 7 november en 20 november 2023
  • Aroma-gebouw (Zaal Mimosa) Vooruitgangstraat 323/6, 1030 Brussel
  • €350 – Broodjes over de middag zijn inbegrepen, vervoer niet.
  • Inschrijven kan via deze link tot en met 1 oktober.
  • Meer informatie vind je op de website
  • Vragen? Neem contact op met het vormingsteam via vorming@netwerktegenarmoede.be.

Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll naar top