jan
21
2022

Wascabi 2022

Sociaal-cultureel werken

Publicatie

Vers van de pers: Wascabi 2022. In het magazine van De Federatie aandacht voor wat corona aanrichtte maar ook wat het ons leerde. Enkele bewegingen blikken vooruit. Aan de start van een jaar waarin heel wat beleidskaders geëvalueerd zullen worden, zoomt kabinetschef cultuur Joachim Pohlmann even uit waarna de leden van de parlementaire Commissie Cultuur opnieuw inzoomen.

De federale regering wil in de lente haar ‘democratische spier trainen’ en start een nooit eerder vertoonde burgerbevraging. De Federatie vroeg minister Annelies Verlinden en Kristof Calvo waarom ze dit doen en hoe ze dit willen aanpakken. Sven Gatz reflecteert hierop vanuit zijn ervaringen met onder andere het burgerkabinet.

Voorts geven de negen landelijke amateurkunstenorganisaties een inkijk in hun kersverse beleidsplannen (2022-2026) en breekt Tom Lemahieu een lans voor duidelijker omkaderd vrijwilligerswerk. Verder nog de vraag aan het departement hoe sociaal-culturele en amateurkunstenorganisaties dichter tot ‘Europa’ kunnen komen en geëindigd wordt er met een portret van Mieke Ackx, de nieuwe verantwoordelijke voor onze sectoren op het departement.

Je kan het magazine downloaden op de website van De Federatie.


Max Frans

Max Frans

Scroll naar top