jun
6
2023

Woorden in beweging

Communicatie, Diversiteit

Nieuws, Publicatie, Tools

ORBIT vzw, Broederlijk Delen en Welzijnsschakels vzw lanceerden de publicatie Woorden in Beweging – een lexicon met handvatten en beschouwingen voor verbindende communicatie rond migratie en superdiversiteit.

Hoe benoemen we iemand met een migratiegeschiedenis? Is het nodig om het te hebben over dat deel van iemands identiteit? – We zijn immers veel meer dan onze afkomst. – Wat kunnen we zeggen over iemands huidskleur? Hoe spreken we over en met elkaar als het gaat over onderwerpen die verbonden zijn met migratie? Waarom voelen we ons daarbij soms onzeker?

In de publicatie vind je woorden- en begrippenlijsten, handvatten en beschouwingen die een houvast zijn Ivoor verbindende communicatie rond migratie en superdiversiteit.

Woorden in Beweging – spreken en schrijven over migratie en superdiversiteit is een tussenstap in een bewustwordings- en veranderingstraject bij ORBIT vzw, Broederlijk Delen en Welzijnsschakels vzw naar woordgebruik dat bijdraagt aan sociale gelijkheid. Met erkenning van ieders identiteit. Woordgebruik dat niet uitsluit, maar kansen geeft om de samenleving op basis van evenwaardigheid uit te bouwen.

  • Download het lexicon hier
  • Bestel de gedrukte versie hier

Laat Woorden in Beweging voor jou en de organisatie waarbinnen je actief bent een bondgenoot zijn om mee werk te maken van een inclusieve samenleving. 


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll to Top