mei
16
2024

Hoe ontwikkel je een beleid rond grensoverschrijdend gedrag in jouw organisatie?

Grensoverschrijdend gedrag is een realiteit in diverse sectoren, ook in de cultuur- en mediasector. Ondanks de waardevolle inspanningen die beide sectoren via verschillende actieplannen en bottom-up initiatieven hebben geleverd, is deze strijd echter nog niet gestreden.

Daarom lanceerden de minister van Cultuur, de minister van Media en de betrokken sectoren op 29 april 2024 twee nieuwe, sectorspecifieke actieplannen tegen grensoverschrijdend gedrag. Bedoeling van de twee actieplannen is om de verschillende initiatieven op elkaar af te stemmen en de beleidsmatige aandacht voor het thema te versterken.

Specifiek voor de sector van het sociaal-cultureel volwassenenwerk ontwikkelde Socius de publicatie ‘Hoe ontwikkel je een beleid rond grensoverschrijdend gedrag in jouw organisatie?’. In het document staan we stil bij de wijze waarop sociaal-culturele organisaties een beleid kunnen ontwikkelen rond grensoverschrijdend gedrag en dit zowel op personeelsniveau als ten aanzien van hun doelgroep en vrijwilligers.

  • Fred Dhont en Paco Sanogo
  • 2024
  • gratis

Scroll to Top