sep
16
2021

Rapport veldverkenning burgerinitiatieven

Opkomende burgerinitiatieven … je vindt ze in alle maten en gewichten en ze springen in het oog van tal van beleidsmakers en sociaal-cultureel werkers.

In 2020 startte Socius een veldverkenning burgerinitiatieven. We inventariseerden, analyseerden en ontsloten empirisch onderzoek en spraken met heel wat ondersteuners.

De resultaten van deze veldverkenning bundelden we in een rapport. Zo kom je meer te weten over het begrippenkader dat we hanteerden en kan je je kennis over burgerinitiatieven bijspijkeren. Naast de ongelooflijke diversiteit aan activiteiten, diensten, ambities en domeinen, tonen we je ook welke parcoursen ze kunnen doorlopen en op welke noden en behoeften ze stoten. Ten slotte kom je te weten hoe je de ondersteuning van burgerinitiatieven het best opneemt.

Dit en nog veel meer vind je terug in het rapport ‘Burgerinitiatieven en de ondersteuning ervan … een veldverkenning’ dat je hieronder gratis  kan downloaden.

Een snelle blik? Bekijk hier de presentatie van de resultaten die aan bod kwam op het Inspiratiemoment van 16 september 2021.

  • Marc Jans en Nele Vanderhulst
  • 2021

Scroll to Top