mrt
6
2024

Leerecosytemen

Sociaal-cultureel werken

Blog, Projectoproep, Video

  • Sta jij voor de uitdaging om een lokale of regionale maatschappelijke kwestie aan te pakken?
  • Wil je met andere organisaties samenwerken om een gezamenlijk doel te bereiken?
  • Wil je experimenten opzetten die leergoesting en levenslang leren bij volwassenen stimuleren?

Dan is de projectoproep rond Leerecosystemen van Europa-WSE misschien wel iets voor jou.

Europa-WSE wil met die oproep overal in Vlaanderen experimenten laten ontstaan waarbij verschillende organisaties samen via zo’n ‘leerecosysteem’ werken rond lokale maatschappelijke uitdagingen en zo de leercultuur mee bevorderen.

Via Europa WSE kan je financiering krijgen om zo’n netwerk op te starten in je eigen regio.

Op 29 februari organiseerde Socius in samenwerking met Tweeperenboom een webinar over leerecosystemen en de Europese projectoproep. Tijdens het webinar kwamen voorbeelden van leerecosystemen aan bod (Avansa Oostende-Westhoek) en reikten we een aantal cruciale bouwstenen aan om met de projectoproep en het opstarten van een leerecosysteem aan de slag te gaan.

Over Tweeperenboom

Tweeperenboom is een coöperatie van doorbraakarchitecten en  begeleidt mensen, organisaties en sectoren om doorbraken te maken in een alsmaar sneller veranderende en complexe omgeving. Het vormen van vitale coalities en levenslang leren bevorderen zijn al jaren twee van hun kernthema’s.

Ze hebben het pilootprogramma rond Leerecosystemen in Limburg en de Westhoek opgezet en begeleid. Zo stonden ze mee aan de start bij de eerste experimenten in Vlaanderen en hebben ze verschillende van die projecten doorheen de voorbije jaren begeleid. Je vindt meer info op www.leerecosystemen.be.


Max Frans

Max Frans

Scroll to Top