24
2025
Socius haalt Erasmusaccreditatie in het domein volwasseneneducatie
Socius heeft een accreditatie gekregen voor internationale mobiliteiten tot eind 2027.
Accreditatie kan ons helpen onze internationale ambities te verwezenlijken en structureel verankeren. Tegelijkertijd is het een erkenning voor ons van onze internationale langetermijnvisie en het beantwoorden aan de kwaliteitsnormen van Erasmus+, een soort kwaliteitslabel zeg maar.
Dat betekent: jaarlijks internationale leerreis, buitenlandse gasten op onze events en eventueel mobiliteiten van onze stafmedewerkers.
Wat is een Erasmusaccreditatie?
Een organisatie die individuele leermobiliteit beter wil inbedden in haar internationaliserings- en ontwikkelingsstrategie, kan ervoor opteren om een Erasmusaccreditatie in volwasseneneducatie te verkrijgen. Eens ze over die Erasmusaccreditatie beschikt, kan de organisatie jaarlijks op een heel eenvoudige manier via een aanvraag voor een geaccrediteerd project budget vragen om die strategische leermobiliteit te implementeren.
Een organisatie die de rol van consortiumcoördinator wil opnemen (een consortium is een verband van minimaal 2 Vlaamse organisaties) moet over een Erasmusaccreditatie beschikken om financiering van mobiliteiten voor dit consortium te kunnen aanvragen (financieringsaanvragen via een kortlopend project zijn hiervoor niet mogelijk).
De Erasmusaccreditatie voor de volwasseneneducatie wordt toegekend tot het einde van het Erasmus+-programma (31 december 2027) en geldt enkel binnen dit domein; een organisatie die ook in schoolonderwijs en/of beroepsonderwijs een Erasmusaccreditatie wil verkrijgen, moet daarvoor een aparte aanvraag doen.
Meer info vind je bij Epos.