jan
22
2024

Back to the Future: EPALE Community Storybook 2023

Internationaal

Nieuws, Publicatie

De toekomst ziet er meer genuanceerd dan ooit uit. Dus laten we een kijkje in de toekomst van de volwasseneneducatie nemen.

Wat een voorrecht om zo’n inspirerende, ervaren en gekwalificeerde wereld van professionals uit de volwasseneneducatie vanuit heel Europa te mogen betreden. 86 lesgevers, opleiders en docenten uit 24 verschillende landen hebben enthousiast gereageerd op de oproep en deelden hun inbreng over de toekomst van volwassenenonderwijs en opleidingen.

Deze enorme respons leidde tot een verrijking van het EPALE platform door de vele bijzondere inzichten en inspirerende ideeën over de toekomst van de vaardigheden en het volwassenenonderwijs. Dit resulteerde dan uiteindelijk in het Storybook dat je zo dadelijk gaat lezen.

De editie van het EPALE Community Storybook van dit jaar ontvouwt zich in drie hoofdstukken:  

  • het nu
  • een vooruitblik
  • vaardigheden! vaardigheden! vaardigheden!

Elk hoofdstuk brengt meerdere perspectieven en overwegingen samen. Het Storybook start met vandaag – of zelfs een terugblik naar het verleden!  – en gaat tot een meerstemmige kijk in de toekomst van het volwassenenonderwijs. 

Het laatste hoofdstuk onthult een ongelooflijke waaier aan vaardigheden die in ieders gereedschapskist zullen moeten zitten: empathie, actief luisteren, aanpassingsvermogen, creatief denken, flexibiliteit en creativiteit in combinatie met vele specifieke en praktische vaardigheden. 

Dus spring dat konijnenhol in en ga snuisteren in het EPALE Community Storybook!


Staša Pavlović

Staša Pavlović

Scroll to Top