feb
2
2022

Epale extra over volwassenen met een leervraag

Beroeps- en competentiekader, Internationaal, Sociaal-cultureel werken

Publicatie

In november 2021 verscheen het twaalfde nummer van Epale extra van Epale (het Electronic Platform for Adult Learning in Europe). Het online magazine brengt deze keer een uitgebreid thema over het ondersteunen van volwassenen met een leervraag, gaande van lesgeven, begeleiden en faciliteren.

In verschillende hoofdstukken krijg je een ruim overzicht over ondersteuning bij taal, rekenen en digitale vaardigheden bij laaggeletterden met Nederlands als eerste taal (NT1). Van inzichten in geletterdheid en wetgeving, tot inhoud en samenwerken op verschillende niveaus. Zo kom je meer te weten over de linken tussen gezondheids- en taalvaardigheden, maar ook over het leerproces van volwassenen: welke belemmeringen spelen daarbij bijvoorbeeld een rol? Andere topics gaan over de functie van vrijwilligers bij volwasseneneducatie, de rol van een bibliotheekwerking en leren op de werkvloer. Ook tools zoals Geletterdheidinzicht en voorbeelden uit Europa komen aan bod.

Ben je geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met digitale vaardigheden? Dan ontdek je meer over de invloed van de digitale technologie op het dagelijks leven en hoe vorming voor volwassenen mensen kan helpen om met die voortdurende veranderingen om te gaan. Wil je meer weten over het onderwerp geldzorgen en educatie? Dan is het artikel over hoe volwasseneneducatie een bijdrage kan leveren aan het vergroten van de financiële redzaamheid van volwassenen zeker de moeite waard. Ook de functie van professionals wordt bekeken: wat zijn hun basisvaardigheden, hun ervaringen…?

Het magazine is opgebouwd in korte onderwerpen, en van daaruit kan je telkens verder surfen naar de website van Epale waar je meer informatie over dat specifieke luik vindt.

Kortom, een tijdschrift vol inspiratie voor iedereen die rond volwasseneneducatie werkt, en opleidingen en cursussen aanbiedt. Je kan het nummer van Epale Extra hier gratis downloaden.


Max Frans

Max Frans

Scroll to Top