dec
3
2020

Gratis replay: Hoe stel je je kritisch op tegenover Siri en Alexa?

Digitaal

Blog, Video

Techlovers zien vooral de mogelijkheden van AI om problemen op te lossen, anderen boezemt het angst in. Wat als AI-systemen ontsporen en de boel overnemen? Of wat als AI onze maatschappelijke verhoudingen verstoort? Want als je er even bij stilstaat: virtuele assistenten zijn standaard vrouwelijk én onderdanig. Niet verwonderlijk dat er meer en meer stemmen opgaan om een ethisch kader te ontwikkelen rond AI.

Tijdens de Trefweek 2020 gaf communicatiewetenschapper Pieter Ballon een webinar waarin hij een aantal principes schetst om je kritisch te verhouden tot AI.

Over Pieter Ballon

Pieter Ballon doceert Communicatiewetenschappen aan de VUB en is directeur van SMIT, een onderzoeksgroep van Imec aan de VUB die zich toespitst op Studies in Media, Innovation and Technology.

Pieter Ballon werd uitgeroepen tot de eerste Brusselse Smart City-ambassadeur en is ook de internationale secretaris van het burgergedreven European Network of Living Labs. Hij publiceerde onder meer Smart Cities: hoe technologie onze steden leefbaar houdt en slimmer maakt.

Over de Trefweek

De Trefdag is normaal gezien hét jaarlijkse netwerkmoment van de sociaal-culturele sector. Dit jaar daagde corona ons uit om wat creatiever te zijn. Het resultaat: een gratis online event dat een week duurde met verschillende Zoomdebatten, webinars, informele netwerkmomenten en nabesprekingen. Je kan alle sessies gratis herbekijken op trefweek2020.socius.be/herbekijk.


Hilke Charels

Hilke Charels

Scroll to Top