dec
11
2023

OP/TIL lanceert 2 nieuwe tools voor cultuurambtenaren

Communicatie, Digitaal

Publicatie

OP/TIL lanceert twee tools voor cultuurambtenaren. De website TERECHT (terecht.cultuuroptil.be) verbindt vaak gestelde vragen met de juiste info, inspiratie of ondersteuning voor lokaal cultuurbeleid. Download ook de bijhorende poster ‘Wie is wie in de culturele bovenbouw?’.

TERECHT, de juiste weg binnen de culturele bovenbouw

Werk je voor cultuur, in een gemeente, stad of regio? Zoek je een antwoord op vragen als: waar vind ik cijfers over amateurkunsten? Hoe bereik ik het juiste publiek met mijn communicatie? Welke rol kan mijn bibliotheek spelen in de digitalisering?

De antwoorden vind je bij organisaties zoals OP/TIL, FARO, Socius … Maar welke organisatie geeft een antwoord op welke vraag?

Vanaf vandaag zie je wél het bos door de bomen. Voor vaak gestelde vragen kan je vanaf nu terecht op TERECHT, een online databank met FAQ’s die jou de weg wijst binnen de culturele bovenbouw.

De tool zoomt in op thema’s zoals inclusie, geldzaken of communicatie … Krijg ook inzicht in het aanbod van een heleboel culturele organisaties die jou inspiratie kunnen bieden en ondersteunen.

TERECHT is niet van OP/TIL alleen. De website groeit vanuit jouw vragen. Bezorg jouw vraag via de rode knop op de website.

Poster ‘Wie is wie in de culturele bovenbouw?’

OP/TIL zorgt ook voor een downloadbare poster op A3-formaat. De poster geeft een antwoord op de vraag: wie is wie in de culturele bovenbouw? Je kan de poster online bekijken en meteen doorklikken naar de genoemde organisaties. Of, je print de poster en hangt hem naast je bureau.


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll to Top