apr
7
2022

Publicatie KBS: ‘Iedereen warm voor het klimaat’

Communicatie

Nieuws, Publicatie

Wil jij in actie komen en jouw publiek aanzetten tot klimaatvriendelijker gedrag? De Koning Boudewijnstichting heeft een publicatie opgesteld met 10 tips die je op weg helpen.

Wetenschappers zijn het erover eens: het is code rood voor de mensheid. Peiling na peiling klimt het klimaat ver­der in het lijstje van bezorgdheden van burgers. Maar wat doen we zelf in ons dagelijks leven?

Het klimaatvraagstuk is complex. We twijfelen of wat we doen, als individu, echt een verschil kan maken. Het is nochtans alle hens aan dek. De klimaatverandering zal iedereen treffen. Maar ook iedereen kan ze bestrijden. Hoe krijgen we zoveel mogelijk burgers, organisaties en beleidsmakers zover dat ze massaal helpen het tij te keren?

Om op die vragen antwoorden te vinden, legde de Koning Boudewijnstichting haar oor te luisteren bij acht sociale en humane wetenschappers in een reeks webinars. Hun kernboodschappen zijn samengevat in deze publicatie

Wil je een actie ontwikkelen om op een verbindende manier je publiek aan te zetten tot klimaatvriendelijker gedrag? Duik dan in deze publicatie waar de KBS jou met 10 tips op weg helpt.  


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll to Top
Scroll naar top