dec
7
2020

Video-interview: waarom zwijgen geen optie is

Sociaal-cultureel werken

Blog, Praktijk, Video

Anthony Bosschem is de bezieler van Zwijgen is geen optie. Elke week komt er een ‘doener’ bij hem aan tafel zitten. Iemand die zich niet laat verlammen door de grote problemen van onze tijd, maar die op zoek gaat naar oplossingen. Zwijgen is geen optie probeert deze pioniers zo eerlijk en echt mogelijk in beeld te brengen in video-interviews.

Anthony is het dus gewend om de vragen te stellen, maar niet om ze te beantwoorden. Tijdens de Trefweek 2020 draaiden we de rollen om en werd hij zélf geïnterviewd door Nicky Aerts van KLARA. Een mooi en eerlijk gesprek.

Over Anthony Bosschem en Nicky Aerts

Anthony Bosschem is de oprichter van Zwijgen is geen optie, een community van meer dan 15.000 nieuwsgierige mensen die samen antwoorden zoeken op de belangrijkste vragen van deze tijd. 

Nicky Aerts begon haar radiocarrière 20 jaar geleden bij Klara. Na 10 jaar bij Radio 1 en vervolgens VRT NWS zowel redactie- als presentatiewerk voor haar rekening te nemen, woonde ze eerst 4 jaar in Berlijn en daarna 3 jaar in Jeruzalem. Sinds 2016 is ze terug waar ze ooit begon en presenteert ze samen met Chantal Pattyn het cultuurprogramma Pompidou.

Over de Trefweek 2020

De Trefdag is normaal gezien hét jaarlijkse netwerkmoment van de sociaal-culturele sector. Dit jaar daagde corona ons uit om wat creatiever te zijn. Het resultaat: een gratis online event dat een week duurde met verschillende Zoomdebatten, webinars, informele netwerkmomenten en nabesprekingen. Je kan alle sessies gratis herbekijken op trefweek2020.socius.be/herbekijk.


Hilke Charels

Hilke Charels

Scroll to Top